Ventilatie

Continu, correct én gecontroleerd ventileren

Is ventilatie eigenlijk zó belangrijk in een gebouw?

Nee. Het is éssentieel. Een gebouw draait namelijk op bewoners die van nature ademen, transpireren,… en daarnaast ook aan nieuwe activiteiten doen zoals brainstorms, stevig denkwerk, ontspanningstijdverdrijf tijdens de kantoorpauze. Al die zaken zorgen echter voor luchtverontreiniging die nefast is voor het binnenklimaat van uw pand, en dus ook uw werknemers, bezoekers, partners, … En omwille van de alsmaar strenger wordende bouwnormen, die voorschrijven dat huidige werk- en woonconstructies zo luchtdicht mogelijk moeten worden ontworpen, is dat klimaat inmiddels uitgegroeid tot een grote bron van vocht, CO2 en andere stoffen die allergische reacties kunnen veroorzaken. Een probleem dat u niet oplost door een raam open te zetten, aangezien dat een zeer tijdelijke en uiterst energieonzuinige oplossing is.

Continu, correct én gecontroleerd ventileren is dus echt van essentieel belang voor een gezond project, waar u en uw team nog jaren van kunnen genieten.

Daarom is het dan ook aangeraden om te kiezen voor merken die net dát belang extra kracht geven.

Voor ventilatie kan u bijvoorbeeld rekenen op het Japanse Daikin en het in 1895 opgerichte Zwitserse Zehnder, dat oorspronkelijk als motorfietsenfabrikant was gestart, maar tegen 1930 al een groot marktaandeel binnenin het domein van radiatoren wist uit te bouwen.

Meer informatie?


Wenst u zich te informeren over de technische aspecten, die van belang zijn bij de lancering van uw ontwerp? Contacteer gerust een van de Climo Klimaattechnieken-medewerkers.